Συχνές Ερωτήσεις

 

1. Στους μαθητές ποιων τάξεων απευθύνονται τα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars);

Τα διαδικτυακά σεμινάρια απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού καθώς και της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου, όλων των περιφερειών της χώρας.

2. Ποια περίοδο θα πραγματοποιηθούν τα διαδικτυακά σεμινάρια; 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2015 - Απριλίου 2016.

3. Με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθούν τα διαδικτυακά σεμινάρια;

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (http://meeting.sch.gr).

4. Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο;

Συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: http://synmesyn.sch.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η σχολική μονάδα να διαθέτει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 

5. Που μπορώ να βρω οδηγίες σχετικά με την παρακολούθηση ενός διαδικτυακού σεμιναρίου;

Οδηγίες σχετικά με την παρακολούθηση ενός διαδικτυακού σεμιναρίου μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://meeting.sch.gr/index.php/component/eventbooking/?task=view_instructions

6. Πόσα σχολεία θα συμμετέχουν στα διαδικτυακά σεμινάρια;

Καθώς το πλήθος των σχολείων που μπορεί να συμμετάσχει σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο είναι περιορισμένο, είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή τουλάχιστον των πενήντα (50) πρώτων σχολείων ανά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

7. Πώς μπορεί το σχολείο μου να λάβει μέρος στις θεατρικές παραστάσεις της «Φάρμας του Διαδικτύου»;

Οι παραστάσεις έχουν ήδη ‘κλείσει’ από συμμετοχές σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.

8. Σε ποιες τάξεις του Δημοτικού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο;

Το εγχειρίδιο θα περιέχει σχέδια μαθημάτων και δραστηριότητες με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

9. Πώς μπορώ να λάβω το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο;

To εγχειρίδιο θα δημοσιευθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. Θα δοθεί δωρεάν στους 500 εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τα δια ζώσης σεμινάρια.

10. Πού και πότε θα διεξαχθούν τα δια ζώσης σεμινάρια;

Θα υλοποιηθούν 4 σεμινάρια στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης. Προβλεπόμενη περίοδος διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι ο ερχόμενος Μάρτιος.

11. Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στα δια ζώσης σεμινάρια;

Συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα αναρτηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στον παρόντα ιστοχώρο. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

12. Πως θα ενημερωθώ σχετικά με τoδιαδικτυακό σεμινάριο στο οποίο θα συμμετάσχει η σχολική μονάδα στην οποία ανήκω;

Τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του διαδικτυακού σεμιναρίου, θα σταλεί στον επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο θα προσκαλεί την σχολική μονάδα να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο.

13.Τι πρέπει να κάνω μόλις λάβω το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο προσκαλεί την σχολική μονάδα σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο;

Θα πρέπει να αποδεχτείτε την πρόσκληση συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο.

14.  Πως θα παραλάβει το σχολείο το πιστοποιητικό συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο;

Θα σταλεί ηλεκτρονικά στον επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποστολή του πιστοποιητικού συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της απολογιστικής φόρμας συμμετοχής της σχολικής  μονάδας στο διαδικτυακό σεμινάριο.

15. Που θα βρω την απολογιστική φόρμα συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο;

Με την ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου, θα σταλεί στον επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο θα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς την απολογιστική φόρμα συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο.

 

 



Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτεστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού και ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.